Kronobiológia – pszichogenetika

Posted: február 13, 2018 By: Comment: 0

Számomra ez a legjobb önismereti-emberismereti technika, amit eddig tanultam.

Bár elcsépelt ez a két szó, mégis ez a két legfontosabb tudás, ami segít nekünk eligazodni a saját és környezetünk cselekedetei, érzelmei és motivációi között.

Ez a tudomány 1981-ben állt össze egy teljes rendszerré, Prof. Dr.Artur Vlagyimirovics Zsazskov és Dr. Tatjána Szmirnova hosszú kutatásainak köszönhetően.

Ők új szempontokat vezettek be a már addig ismert bioritmológia rendszerébe, mert az emberi kapcsolatokat, tulajdonságokat energetikai szempontból is szemlélték.

Megfigyelték, hogy a Földnek is ugyanúgy van bioritmusa, mint a rajta élő növényeknek, állatoknak, embereknek, és ez bioritmus alapvető hatással van ránk.

Mivel a Föld energetikai rendszerébe születünk bele, ezért születésünk napján a Föld energetikai állapota meghatározza a mi energetikai alapkészletünket.

A kronobiológia-pszichogenetika rendszere a születési dátumból kiindulva, számításokkal azt vizsgálja, hogy milyen fizikai, érzelmi és intellektuális adottságokkal, képességekkel rendelkezünk. Választ ad arra is, hogy miképpen tudunk reagálni az élet adta kihívásokra, milyen érzelmi tartalékokkal rendelkezünk, és hogyan gondolkodunk.

E három tulajdonság-csomagot összeolvasva, pontos képet kaphatunk magunkról, családtagjainkról, kollégáinkról.

Miért jó ez nekünk?

Mert segít eligazodni a saját, és környezetünk (gyermekeink, szüleink, kedvesünk, munkatársaink, barátaink) cselekedetei, érzelemi, és gondolkodásmódja között.

Nem vagyunk egyformák. Mindenki különbözőképpen reagál a környezete hatásaira, legyenek ezek fizikai, érzelmi, vagy szellemi hatások. Vannak reakciók, amelyeket könnyebb elfogadnunk, és vannak olyanok is, amelyeket nem értünk, nem tudunk elfogadni, ezért haragszunk, ítélkezünk.

Az emberek kronobiológiai-pszichogenetikai értékeinek ismeretében, már nem tudunk haraggal, ítélkezve tekinteni a másikra. Már megértjük, hogy ő csak abban a formában képes reagálni egy őt ért eseményre, hatásra. Ez sokszor segít szülőként is: „Kire ütött ez a gyerek? Sem én, sem a párom nem viselkedik így!”

Elfogadást, megértést ad ez a módszer, gyorsan átláthatóvá válik számunkra, hogy:

  • miért nem tudok csapatban dolgozni?
  • miért zavar, ha irányítani akarnak?
  • miért leszek még lassúbb, ha sürgetnek?
  • miért nem tudok megülni a fenekemen?
  • miért vagyok hajlamos túlvállalni magam?
  • miért teljesít rosszul a gyermekem az iskolában?
  • milyen sporttal, mozgásformával tud gyermekem egyszerre feltöltődni, és levezetni az őt ért stresszt?
  • miért nem vagyok egy hullámhosszon a szüleimmel, gyermekemmel?