Kineziológia

Posted: február 13, 2018 By: Comment: 0

A kineziológia az 1960-as években, Amerikából indult útjára.

A módszer lényege azon alapszik, hogy felderítjük azt az életeseményt, időpontot, ahonnan a probléma ered, a hozzá kapcsolódó negatív érzéseket, korlátozó gondolatokat, amik a jelenben akadályoznak, és speciális gyakorlatokkal, korrekciókkal felülírjuk a negatív élményeket.

Ehhez a kineziológia izomtesztelést használ. Az elülső deltaizom segítségével, biztos és egyértelmű válaszokat kapunk azokról a negatív emlékekről, amelyek a tudatalattinkban tárolódtak, és hatással vannak ránk, dolgoznak bennünk. Ezeket az agyban tárolt hatásokat kérdezzük le a kezelés során.

Az izomtesztelés az agy és az izmok közötti kapcsolatra épül.

A sejtek szintjén elraktározott információk mindig megbízhatóak. Mivel minden tapasztalat, emlék, impulzus benne van a test és az agy memóriájában, ezek bármikor a rendelkezésünkre állnak.

A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat.

A tesztelés során a terapeuta gyengéd ellennyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy “erősen tart”, vagy “lekapcsol” a feltett kérdésekre. Ezzel a módszerrel direkt kérdéseket tehetünk fel a kliens tudatalattijához, és pontos igen/nem válaszokat kapunk.

Így könnyen és gyorsan kideríthetjük, a probléma valódi okát, a hozzá kapcsolódó negatív érzéseket, korlátozó gondolatokat, félelmeket, és speciális korrekciókkal felülírhatjuk ezeket.

Így szabad utat kaphatnak a pozitív impulzusok, a kliens úgy érzi, hogy a „lelke felszabadult”.

A kineziológia igazi „jolly joker”: bármilyen probléma kapcsán megnézhető, hogy van-e valami tudat alatti gát, blokk, amely miatt rosszul érezzük magunkat.

Néhány terület, ahol a segítségünkre lehet, a tejesség igénye nélkül: szorongás, hangulatzavarok, beszédhibák, pánikbetegség, tanulási nehézségek, párkapcsolati problémák, beilleszkedési nehézségek, allergia, pszichoszomatikus betegségek, készség- és képességfejlesztés, önismeret, a szervezet öngyógyításának beindítása, önbizalomhiány, depresszió, függőségek, fóbiák.

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, keress meg!